Ginger cookie Bonbons



Serveertip met een heerlijke zelf bereide Kahlua.


6 December!!!! 
Sinterklaas en de pieten zijn weer geweest en hebben overal royaal hun lekkers rond gestrooid. 
Met deze overdosis chocolade en speculaas heb ik heerlijke bonbons gemaakt die niemand kan weerstaan. 


Benodigdheden:  
                            Speculaas  (500 g.)
                            Chocolade (200g.) 
                            Mascarpone ( 100g.) 
                            Amandel of hazelnoot likeur 
                            Gemalen amandelen 


Werkwijze: 

  • Maal de speculaas fijn in een blender. 
  • Voeg de mascarpone en likeur toe. 
  • Blend tot een smeuïge vaste massa.
  • Rol kleine "hapklare" bolletjes uit het deeg.
  • Leg de bolletjes op een bord en zet een half uurtje in de koelkast. 
  • Smelt de chocolade en strooi de amandelen op een bord of in een doosje.  
  • Prik de bolletjes op een satéprikker, dip in de chocolade en haal het bolletje door de amandelen. 
  • Zet de bonbons terug in de koelkast tot je ze serveert. 


    









Smullen maar...


Geen zin in bolletjes rollen? 
Duw het speculaas mengsel in een springvorm en giet de warme chocolade hierover, bestrooi met amandelschilfers en laat afkoelen. Snijd in stukjes. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen