Sushi time!


Dit weekend plannen de partner in crime en ik een gezellig lui-lekker dagje met een fijn filmpje, lekker glaasje wijn en een overload aan SUSHI!! In ons dorp is er geen fijne take-away sushibar en de dure doosjes in de supermarkt met een beperkte selectie aan uitgedroogde amper-vis-blokjes zijn voor ons niet maag-vullend genoeg. Dus maken we ze gewoon lekker zelf... 

Benodigdheden:

  • Sushi rijst =  Japanse rijst, 1 theelepel zout, 6 theelepels mirin, 6 theelepels rijstazijn.
  • Zeewier velletjes ( nori )
  • Vis naar keuze: Zalm, heilbot, tonijn, surimi, tonijnsla...  
  • Komkommer
  • Wortelen
  • Advocado
  • Sla
  • Sojasaus
  • Wasabi 
*Al deze ingrediĆ«nten kan je vinden in de Delhaize. 


Matje voor het rollen van de sushi, bij gebrek aan een matje kan u gemakkelijke een A4-papier gebruiken. 



Werkwijze: 

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op het pakje. Heeft u het pakje reeds weggegooid dan verwijs ik u graag door naar deze site. Hierop vindt u een uitgebreide beschrijving over het bereiden van de rijst. 
  • Snijd de vis en groentjes in lange smalle repen.
  • Leg de nori met de glanzende kant op de mat ( of het papier ) en maak met uw vingertoppen de 2 tegenover elkaar liggende randen nat 
  • Verspreid de rijst en verdeel de groentjes en vis over het oppervlak. Laat genoeg ruimte over om de rol te dichten ( 2cm). 
  • Zorg dat de sushi stevig opgerold wordt, we willen geen hutsepot aan het einde van de rit. 
  • Snijd nu de langwerpige staven in schijfjes van 2 cm dik ( en eet gerust de slordige zijkanten op tijdens het bereiden) .
  • Presenteer op een mooie schotel en serveer met sojasaus en wasabi 



Als extraatje maken de partner in crime en ik vaak nog een advocado tapenade die we eten met notencrackertjes. De tapenade is heel eenvoudig te maken: Plet 2 advocado's ( eerst doorsnijden en uitlepelen natuurlijk, de giga pit en schil zijn niet lekker). Een half limoentje uitnijpen, peper en zout en enkele eetlepels magere yoghurt toevoegen. Je kan eventueel wat chili of wasabi toevoegen voor meer pit.  


Smakelijk!! 

Opgelet!
De sushi die wij maken is niet geheel volgens het ( Japanse ) boekje, wij proppen de rolletjes vol met alles wat we lekker vinden en komen vaak tot de constatatie dat onze rolletjes 2x de omvang hebben van de doorsnee sushi... 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen